Skolan har dragit igång igen och sakta men säkert kommer jag tillbaka in i rutinerna igen. Jag är nu inne på sista terminen!!!! Vad hände?? Jag känner lite smått panik inför att skolan ”snart” är slut. Jag känner mig liksom inte färdig pluggad. Kanske är känslan en annan när jag väl står där med min yrkestitel i December…….Eller så göra jag kanske som Robban vill…… 😉

Under sommaren så har jag glömt, eller kanske förträngt, vad det brukar vara för varelser som är med på lektionerna. Men det blev jag ju ganska så snabbt påmind om.

Tack och lov så har de allra största irritationsmomenten inte kommit lika långt som jag i utbildningen och har därför inga lektioner ihop med mig längre. Men det betyder ju inte att jag inte får höra hur andra beklagar sig över att h*n är precis likadan fortfarande…..om inte värre. Jag hade inte orkat en termin till ihop med någon som tycks göra allt som står i dennes makt att försöka vara rolig men som ständigt misslyckas med sina komiker försök!! Snälla människa INSE, den enda som verkar tycka att du är rolig är DU SJÄLV!!

Samtidigt så gör denna människa tappra försök i att framstå som klassens ljushuvud. Den där som kan allt, vet allt och som aldrig har fel.

Den där som suttit hemma, kvällen innan, och läst kapitel längre fram i boken än vad lektionen kommer att handla om. Och det ENBART för att kunna ta upp något på lektionen som ännu inte har lärts ut och tror då att alla nästan ska dra efter andan av förundran över hur oerhört kunnig denna människa är. H*n förstår inte att de andhämtning som hörs i rummet i själva verket är djupa suckar som klasskamraterna drar över att h*n aldrig är tyst!!

Nå väl. Nu slipper ju jag just denna människan vilket är tur för jag tror inte att jag skulle klara av att vara tyst en termin till. (Om ens en lektion)

Nu har jag istället hamnat ihop med en massa andra konstiga människor. 🙄Jag försöker inte på något sätt hävda att jag på något sätt skulle vara bättre än någon annan. Jag försöker inte heller förneka att även jag är ”lite” konstig. Men jag vågar i alla fall mig på att påstå att jag åtminstone har vet. (Även om den då och då försvinner från även mig) något som väldigt många i klassen fullkomligt tycks sakna!!

Flertalet av folket i min klass har satt i system att sitta och äta på lektionerna!! Inte så att dom sitter och äter på någon liten diskret kola eller någon liten vindruva. Nej det är hela måltider!!

Är det morgon lektioner så dukas det upp både joggi, kaffe och baguetter ur väskorna. Sen sitter dom där och slafsar. Dom tycks ha satt i system att packa med sig halva köket och inta sin frukost i klassrummet under lektionstid! Jag var nästan på väg att skriva att man får vara glad att dom iallafall haft vett att hoppa ur pyjamasen innan dom gick till skolan….. Men så kom jag på att där var en som vid ett tillfälle faktiskt kom iklädd pyjamas. H*n hade tom. Kudde med sig!! 🙄

Även om inte JAG är en sådan person så kan jag ha förståelse för att folk kanske inte har så lätt för att ta sig upp på morgonen och hellre prioriterar några extra minuter i sängen framför att äta frukost på morgonen. Men då har man lite gjort sitt val anser jag. Då får man helt enkelt vara utan frukost tills det blir rast. Det tillhör väl vanligt vett?

Det händer att även jag känner mig hungrig på lektionen men en lektion är 90 min lång (exkl rast) och jag dör ju inte av att hålla mig den stunden. Men varför ska jag göra det egentligen? Nästa gång jag känner kurr i magen på lekrötionen så ska jag ringa foodora och beställa pizza. Eller man kanske skulle duka upp en liten buffé där på bänken 🤔

I morgon har vi prov (😱) När det är prov så brukar vi få rekommendationen att ha någon dricka och ev. Någon frukt med oss. Men jag tänker minsann slå på stort. Jag daskar upp en grillad kyckling och en 1½ liters läsk på bänken!!! Sen sitter jag där och slafsar hela lektionen.

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *