Ända sedan 2019 så har vi, varje år i samband med karnevalen, anordnat kräftskiva i trädgården. Så gör vi även i år.

Det tar ganska så mycket både tid och energi att förbereda allt. Till att börja med ska det bjudas in folk och gärna i god tid. Vilka ska vi bjuda och vilka ska vi inte bjuda? Sen ska det byggas partytält, bäras bord och stolar, dukas, dekoreras, fixas sånghäfte, handlas, bakas pajer och bröd, fixas sallad, bål osv osv osv.

Men när man väl på ”den stora dagen” står där (fullkomligt slut och sönder stressad) omgiven av vänner så har det ändå på något sätt varit värt sitt slit.

Att förbereda inför en kräftskiva är alltid väldigt mycket roligare än när man ska plocka undan allt igen. Och varje år så säger Robban ”nästa år skiter vi i det va?” Och jag säger lite halv tjurigt att han får göra som han vill men att jag iallafall ska ha även nästa år. Men trots det så frågar jag tyst mig själv Är det värt det? Men på något sätt så är det väl det eftersom vi ordnar det år efter år efter år.

I år har jag dock ställt mig den frågan fleeeera gånger redan innan kräftskivan ens börjat!! Det har varit saker som tom gjort att jag funderat på att till och med ställa in. Men har ändå landat i att vi kör på. Bättre att ha en ”avslutning” först liksom. Vi har dock insett att årets kräftskiva nog blir den dyraste vi anordnat!!

Det är som sagt många förberedelser som ska göras innan man kan ha en kräftskiva. Och en av dom är att resa partytältet. Detta gjorde vi igår. (Tack Ejla och Mateusz som kommer och hjälper oss med det varje år!❤️)

Första gången vi hade ett partytält i denna trädgården var 2017 (??) när Benjamin tog studenten. Jag får förhöjd puls bara av att tänka på den stress jag då kände!!

När vi precis hade fått tältet på plats den gången, så kom vind och skulle slänga iväg tältet!!! 😱 Där och då, uppfann Robban korset. Eller självaste korset ska han kanske inte få äran av att ha kommit på för det påstås ju ha existerat redan på Jesus tid.

Robban spikade kors av trä som han slog ner i marken på båda sidor om tältet. Och i korset fäste han sen spännband som gick över tältet och höll det på plats. Skulle vädret ta tältet så skulle det krävas en tornado.

Det var ju en otroligt bra lösning som han sen har använt sig av varje gång sedan dess. Så även i år.

Igår byggde vi som sagt partytält och Robban förankrade som vanligt med sina kors.

Det kändes skönt att få det gjort så är där iallafall EN sak mindre på ”att göra” listan. Vi passade samtidigt på att kånka upp lite bord och stolar också. Och vi kände oss riktigt nöjda när vi sen gick in och slängde oss i soffan och satte på tv:n…..

…..Bara för att vi inte hade någon tv. Eller jo TV hade vi ju, men inga kanaler. Ganska snart upptäckte vi att vi inte hade internet heller 🤔 Robban gick och pratade med Liam om problemet och fick då veta att allt som hade med vårt fiber att göra hade slocknat när vi höll på där ute med tältet.

Där och då började det gå upp för Robban vad han hade gjort!!

Här är Robbans kors….nerslaget låååångt ner i marken.
I detta röret går vår fiberkabel in i huset.
HÄR ligger vår fiberkabel nergrävd.

Robban har alltså (mest troligt) slagit sitt kors rakt igenom kabeln. Av hela trädgården så har han slagit ner korset just precis där kabeln går det får man väl ändå säga är ganska så skickligt?

Jag har ringt och felanmält vårt fiber och enligt killen jag pratade med så skulle tekniker vara på plats inom 12 timmar så senast kl 07:45 i morgon bitti borde dom vara här. Men å andra sidan så påstod han också att dom skulle höra av sig inom 4 timmar och det har dom inte gjort.

Man behöver ju inte vara Albert Einstein för att räkna ut att dom kommer lämna en saftig räkning efter sig när dom varit här och lagat. Enligt rykten så kostar det tydligen 1500kr i timmen!! Jag ska stå där med piskan och se till så dom jobbar på ordentligt!!! Men oavsett hur snabbt dom jobbar så kan vi ändå konstatera att detta blir den dyraste kräftskivan hittills!!

Robban du är en av dom snällaste människor jag känner och du är alltid så oerhört snabb till att hjälpa andra när det är något. Titta bara så mycket du har hjälpt mig med att hitta saker att blogga om genom åren. Jag vill absolut inte verka otacksam på något vis men du ska nog sluta nu!! Jag kan komma på saker att blogga om själv……..Det blir billigare så!!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *