Just nu så har jag egentligen så oerhört många inlägg som jag skulle vilja skriva men jag hinner inte med. För är man iväg på semester så vill man ju göra lite annat än att sitta med datorn eller telefonen. Just vid sådana tillfällen så önskade jag att det gick att bara koppla in en sladd mellan huvud och blogg så att allt jag tänker bara skrev sig själv. Nu tror jag dock inte att någon hade mått bra av att få veta allt jag tänker. Det bästa är nog när jag skriver manuellt så att jag har möjlighet att filtrera. 🤣 Så här kommer ett litet kort, och filtrerat inlägg. Tänk ändå, TVÅ inlägg på samma dag. När hände det senast?

Idag var vi inne i stan en runda. Vi skulle in till systemet för att köpa någo god cider till mig. JA, när det är semester så får man dricka cider på en onsdag!! När vi parkerade utanför så visade det sig att det låg en kyrka precis intill. (Yterst lämpligt att ha det så nära när det behövs införskaffa mer nattvardsvin 🤣)

När vi är i någon ny stad och är i närheten av en kyrka så vill jag alltid gå in och tända ett ljus. Så det gjorde vi.

När jag stod där framför mitt nytända ljus så blev jag så ledsen, så ledsen. Jag och mamma brukade alltid gå in och tända ljus tillsammans när vi var vid någon kyrka när vi var och campade ihop. Då tände vi ljuset för dom vi förlorat och som finns på andra sidan. Vi gjorde det tillsammans. Nu fortsätter jag ”traditionen” ensam, utan henne. Och tänder ljuset för henne. Älskade mamma vad du fattas mig!!!

Jag borde egentligen ha förstått redan innan jag gick in att jag skulle bryta ihop där inne. Den senaste tiden har känts lite kämpig och jag har saknat mamma extra mycket. Det finns så oerhört mycket jag känner att jag hade behövt prata med henne om. 😔

Men det var nog ganska så bra att jag gick in där och bröt ihop egentligen. För jag antar att tårarna som kom var tårar som behövde komma ut. 😢

Efter kyrkan gick vi till systemet, precis som planerat. Där, precis innanför dörrarna, hade dom skapat lite ”Danmarks känsla” genom att duka upp lite smakprov.

Lite mysigt tyckte jag och tog mig en liten smakprovs hutt. Det skulle jag inte gjort. Det smakade vidrigt.

Jag såg sen att det var Gin jag smakat på. Jag tycker absolut inte om Gin i vanliga fall och nu vet jag att jag inte heller gillar det när den är alkoholfri. För just den lilla lilla detaljen med alkoholhalt skiljde ju sig så klart från de danska smakproven.

Med den beska äckliga smaken kvar i munnen gick jag vidare in i butiken för att ta mig fram till de cider jag hade kommit dit för. Jag plockade på mig några stycken och gick bort till Robban som stod och tittade på öl.

Intill honom stod en äldre man som också tittade på öl och som hade en fru (??) som också hade varit på dom där smakproverna och skaffat sig samma beska äckliga smak i munnen som jag. Att vi delade samma upplevelse det vet jag för att hon kom fram till sin man och, med hela ansiktet förvridet i en grimasch, berättade att hon smakat och att det var ”vedervärdigt”

Mannen tittade strängt på henne och sa uppfostrade ”Berit!!! Tänk dig för!! Tänk om du skulle kört bil!!” Den kvinnan måste ha katastrofalt låg alkohol tolerans om hon ens blir påverkad av dom stackars små droppar som bjöds.

Men jag är ganska så säker på att Berit, utan problem, skulle klara av en nykterhets kontroll. Och skulle hon, mot förmodan, börja vingla så kan jag garantera att det inte bero på hennes beska smakprov!!!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *